Pita koja ima ukus pice i miriše na origano rado je viđena, naročito na rođendanima mališana i za razne svečane prilike. Recept je veoma jednostavan, jednostavno se priprema, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa. 

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 1 čaša brašna
  • pola čaše ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g šunke
  • 200 g sira
  • 100 g kačkavalja
  • kečap
  • origano 

Priprema:

Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro pomešajte i napravite premaz kojim ćete filovati kore. Šunku iseckajte, kačkavalj izrendajte, a sir usitnite. Pakovanje kora podeliti na četiri dela, za četiri rolata. Ostavite četiri kašike fila za premazivanje rolata. Koru premažite sa tri kašike fila od jaja i jogurta, pa preko toga stavite koru pa opet fil, tako uradite i sa trećom korom, a na nju preko premaza stavite, kečap, sir, šunku, origano i kačkavalj, pa sve urolajt. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Rolate stavite u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, premažite svaki kašikom fila. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokrijte čistom krpom da se pita prohladi, isecite i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa