Pita koja ima ukus pice i miriše na origano rado je viđena, naročito na rođendanima mališana i za razne svečane prilike. Recept je veoma jednostavan, jednostavno se priprema, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru. Popularna je jednako kao i klasična pica od testa.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1 čaša brašna
- pola čaše ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g šunke
- 200 g sira
- 100 g kačkavalja
- kečap
- origano
Priprema:
Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro pomešajte i napravite premaz kojim ćete filovati kore. Šunku iseckajte, kačkavalj izrendajte, a sir usitnite. Pakovanje kora podeliti na četiri dela, za četiri rolata. Ostavite četiri kašike fila za premazivanje rolata. Koru premažite sa tri kašike fila od jaja i jogurta, pa preko toga stavite koru pa opet fil, tako uradite i sa trećom korom, a na nju preko premaza stavite, kečap, sir, šunku, origano i kačkavalj, pa sve urolajt. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Rolate stavite u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, premažite svaki kašikom fila. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pokrijte čistom krpom da se pita prohladi, isecite i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem