Svaka domaćica koja drži do sebe u jednom trenutku treba da nauči da ispeče pogaču. Počnite od onih jednostavnih, a preukusnih kao što je pamuk pogača. Ako ispratite baka Jelin provereni recept usepće vam iz prvog pokušaja. Poslužite za praznični doručak zajedno sa domaćom slaninom i sirom.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- malo soli
- 30 ml maslinovog ulja
- 700-750 g brašna
Priprema:
U mlako mleko dodajte kvasac, šećer i mlaku vodu. Ostavite da se aktivira, pa dodajte ulje i postepeno sipajte brašno i so. Umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite da naraste. Premažite ulje tepsiju, pa uzimajte delove testa i oblikujte loptice. Ređajte u tepsiju. Pokrijte testo i ostavite da naraste. Premažite žumancetom, pospite susamom i pecite na 180°C oko 40-45 minuta. Pokrijte krpom da pogača malo odmori.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem