Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZA POGAČA OD 4 SASTOJKA: Bez kvasca i čekanja da testo naraste, a pečena je za manje od pola sata

Autor Marija Brčić

Bez kvasca i čekanja da testo naraste napravite brzu pogaču.

 Brza pogača bez kvasca Izvor: Shutterstock

Pogača se tradicionalno mesi na Uskrršnje jutro i služi se za doručak uz farbana jaja, šunku, mladi luk i sir. Verujemo da svaka domaćica ima svoj već oprobani recept za koji je obično potrebno da prvo umesite testo, pa čekate da testo naraste, pa ponovo premesite. Ovaj recept je drugačiji jer u ovu pogaču ne ide kvasac i nema čekanja da testo nadođe, čim umesite odmah može da ide u rernu.

Ukoliko želite da ona izgleda lepše možete da od nje napravite pletenicu i u sredinu stavite ofarbano jaje.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 100 ml jogurta
  • 250 ml kisele vode
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U brašno dodajte so, lepo izmešajte, a zatim dodajte jogurt i postepeno ulivajte kiselu vodu, pa umesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i oblikujte u loptu. Podelite je u tri jednaka dela i oblikujte štapice koje ćete uplesti u pletenicu. Kada napravite željeni oblik premažite je razmućenim jajetom, na taj način će dobiti zlatastu koricu i po želji pospite susamom. Rernu zagrejte na 250 C, pogaču prebacite u pleh i pecite 25 minuta. Kada je pečenja izvadite je i umotajte u pamučnu krpu i ostavite da odmori oko 15-ak minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti