Samo nekoliko dana nas deli od najradosnijeg hrišćanskog praznika Uskrsa, a mnoge dame već razmišljaju kako će ove godine ukrasiti jaja. Pored dobro poznatih tehnika farbanja u lukovini i šaranja sa voskom, internet je poludeo za farbanjem jaja u limuntusu. Uz ovu tehniku dobićete peskast efekat. 

Potrebno je da u vodu sobne temperature sipate punu kašiku limuntusa. Dobro promešajte, pa vodu sipajte u šerpu i ubacite jaja. Nemojte stavljati puno jaja da bi efekat bio lepši, navjiše 7. Kuvajte jaja na srednjoj vatri, a kada voda proključa kuvajte još 10 minuta.

Razmutite željenu boju za jaja u čaši sa vodom i dodajte kašiku alkoholnog sirćeta. Promešajte da se sjedini, pa ubacite jedno jaje. Kašikom prelivajte jaje bojom, sve dok ne dobijete nijansu koja vam se dopada.

Izvadite jaje iz boje na ubrus da se osuši. Posle 5 minuta dobiće peskast izgled zbog limunske kiseline, a šara će vas oduševiti. Ukoliko primenite ovu tehniku, ne morate ukrašavati dodatno jaja, jer će zaista biti unikatno dekorisana. Ukoliko želite za dodatan sjaj možete ih premazati uljem. 

Izvor: Stvar ukusa