Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIHTIJE U OBLIKU USKRŠNJIH JAJA: Vrhunski specijalitet koji će vas oduševiti - spremaju se lako, a jedu se u slast

Na uskršnjoj trpezi poslužite pihtije u obliku jaja.

 Pihtije u obliku uskršnjih jaja Izvor: Printscreen/YT/Manualidades EN 5 MINUTOS

Pihtije su tradicionalno srpsko jelo, a kako se približva Uskrs, napravite predjelo u obliku uskršnjih jaja i ulepšajte vašu svečanu trpezu. Pored punjenih jaja ovo predjelo će biti apsolutni hit. Možda deluje komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. 

Pošto će vam ostati jaja napravite najlepšu uskršnju tortu, a ljuske kasnije iskoristite za čišćenje kuće

Sastojci: 

  • 10 jaja
  • kukuruz iz konzerve
  • grašak iz konzerve 
  • dimljena šunka 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • peršun 
  • 1 crvena paprika
  • 15 g želatina

Možda će vas zanimati

Priprema:

Napravite rupu na jajetu dimenzija 2-2,5 cm i belanca i žumanca sipajte u neku posudu. U litar vode sipajte kašiku sodu bikarbone i spustite ljuske da se dezinfikuju. Posle posla sata izvadite ljuske na peškir i ostavite 15-20 minuta da se osuše. Isecite šunku i papriku na kockice. U ljusku jajeta stavite peršun, pa malo paprike, zatim šunku, kukuruz i na kraju grašak. Pomešajte želatin sa bujonom i dobro promešajte. Procedite, pa sipajte u ljuske od jajeta do samog vrha. Stavite u frižider na 4 sata. Uklonite ljusku. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti