Pihtije su tradicionalno srpsko jelo, a kako se približva Uskrs, napravite predjelo u obliku uskršnjih jaja i ulepšajte vašu svečanu trpezu. Pored punjenih jaja ovo predjelo će biti apsolutni hit. Možda deluje komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna.
Pošto će vam ostati jaja napravite najlepšu uskršnju tortu, a ljuske kasnije iskoristite za čišćenje kuće.
Sastojci:
- 10 jaja
- kukuruz iz konzerve
- grašak iz konzerve
- dimljena šunka
- 1 šolja pilećeg bujona
- peršun
- 1 crvena paprika
- 15 g želatina
Priprema:
Napravite rupu na jajetu dimenzija 2-2,5 cm i belanca i žumanca sipajte u neku posudu. U litar vode sipajte kašiku sodu bikarbone i spustite ljuske da se dezinfikuju. Posle posla sata izvadite ljuske na peškir i ostavite 15-20 minuta da se osuše. Isecite šunku i papriku na kockice. U ljusku jajeta stavite peršun, pa malo paprike, zatim šunku, kukuruz i na kraju grašak. Pomešajte želatin sa bujonom i dobro promešajte. Procedite, pa sipajte u ljuske od jajeta do samog vrha. Stavite u frižider na 4 sata. Uklonite ljusku.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus