Pihtije su tradicionalno srpsko jelo, a kako se približva Uskrs, napravite predjelo u obliku uskršnjih jaja i ulepšajte vašu svečanu trpezu. Pored punjenih jaja ovo predjelo će biti apsolutni hit. Možda deluje komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. 

Pošto će vam ostati jaja napravite najlepšu uskršnju tortu, a ljuske kasnije iskoristite za čišćenje kuće

Sastojci: 

  • 10 jaja
  • kukuruz iz konzerve
  • grašak iz konzerve 
  • dimljena šunka 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • peršun 
  • 1 crvena paprika
  • 15 g želatina

Priprema:

Napravite rupu na jajetu dimenzija 2-2,5 cm i belanca i žumanca sipajte u neku posudu. U litar vode sipajte kašiku sodu bikarbone i spustite ljuske da se dezinfikuju. Posle posla sata izvadite ljuske na peškir i ostavite 15-20 minuta da se osuše. Isecite šunku i papriku na kockice. U ljusku jajeta stavite peršun, pa malo paprike, zatim šunku, kukuruz i na kraju grašak. Pomešajte želatin sa bujonom i dobro promešajte. Procedite, pa sipajte u ljuske od jajeta do samog vrha. Stavite u frižider na 4 sata. Uklonite ljusku. 

Izvor: Stvar ukusa