Salata sa piletinom i pasuljem je bogata proteinima, vitaminima i mineralima. Umesto majoneza možete da koristite i grčki jogurt, a svečana trpeza će postati nezamisliva bez nje. Neočekivano dobra kombinacija sastojaka, a možete je jesti i za večeru.
Sastojci:
- 400 g crvenog pasulja u konzervi
- 300 g pečurka u konzervi
- 300 g pilećeg filea
- 50 g oraha
- 1 ljubičasti luk
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica karija
- veza mirođije
Marinada za luk:
- 1 šolja ključale vode
- 2 kašike sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
File posolite i začinite karijem, pa ispecite. Luk iseckajte, pa stavite u marinuda (samo pomešate sastojke). Orahe propržite, pa isecite kao i piletinu, mirođiju i pečurke. Pomešajte sve sa majonezom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus