Približava se Uskrs i vreme je da osmislite vašu trpezu. Pored uskršnjih jaja i venčića, kao i jagnjetine za ručak, obavezno i ja da se posluži neka salata. Zamenite rusku i mimzu ovom salatom koja postaje apsolutni hit. Pravi se slično kao i čuveni klasici, tako da će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 250 g šunke
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 4 kuvana jajeta
- 200 g mariniranih pečuraka
- 150 g šargarepe
- 100 g sira
- majonez
Priprema:
Šunku isecite na trake i poređajte po dnu tepsije, pa sipajte majonez. Zatim poređajte kukuruz, pa majonez, onda izrendajte jaja koja ste skuvali, pa majonez. Onda idu marinirane seckane pečurke, majonez i na kraju rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani tvrdi sir. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem