Francuska supa je jako ukusna, a posebno će joj se obradovati ljubitelji crnog luka i sira. Peče se zajedno sa hlebom, ali njega možete da servirate sa strane. Po originalnom receptu peče se sa grijer sirom, ali vi možete da korisitite jeftiniju alternativu. Za još bolji ukus supe koristite domaći bujon.
Sastojci:
- 7-8 komada crnog luka
- 30 g putera
- 250 ml bujona
- pola čaše vina
- 2 lovorova lista
- 2 kašike vorčester sosa (po želji)
- sir
- parče hleba
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propžite na maslinovom ulju i puteru. Posolite, pobiberite i stavite kašiku sušenog timijana. Ostavite da se dinsta oko 20-30 minuta. Sipajte vino i bujon. Stavite lovor list i vorčester sos. Smanjite i kuvajte još 15-20 minuta. Parče hleba premažite belim lukom i stavite preko supe, pa obilno pospite rendanim sirom. Zatim zapecite u rerni oko 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom