Francuska supa je jako ukusna, a posebno će joj se obradovati ljubitelji crnog luka i sira. Peče se zajedno sa hlebom, ali njega možete da servirate sa strane. Po originalnom receptu peče se sa grijer sirom, ali vi možete da korisitite jeftiniju alternativu. Za još bolji ukus supe koristite domaći bujon.
Sastojci:
- 7-8 komada crnog luka
- 30 g putera
- 250 ml bujona
- pola čaše vina
- 2 lovorova lista
- 2 kašike vorčester sosa (po želji)
- sir
- parče hleba
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa propžite na maslinovom ulju i puteru. Posolite, pobiberite i stavite kašiku sušenog timijana. Ostavite da se dinsta oko 20-30 minuta. Sipajte vino i bujon. Stavite lovor list i vorčester sos. Smanjite i kuvajte još 15-20 minuta. Parče hleba premažite belim lukom i stavite preko supe, pa obilno pospite rendanim sirom. Zatim zapecite u rerni oko 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus