Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA SUPA OD CRNOG LUKA: 2 neobična sastojka koja se inače ne stavljaju dodatno pojačavaju ukus

Evo kako se pravi francuska supa od crnog luka.

 Francuska supa od crnog luka Izvor: Shutterstock

Francuska supa je jako ukusna, a posebno će joj se obradovati ljubitelji crnog luka i sira. Peče se zajedno sa hlebom, ali njega možete da servirate sa strane. Po originalnom receptu peče se sa grijer sirom, ali vi možete da korisitite jeftiniju alternativu. Za još bolji ukus supe koristite domaći bujon

Sastojci:

  • 7-8 komada crnog luka
  • 30 g putera 
  • 250 ml bujona
  • pola čaše vina 
  • 2 lovorova lista  
  • 2 kašike vorčester sosa (po želji)
  • sir 
  • parče hleba 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propžite na maslinovom ulju i puteru. Posolite, pobiberite i stavite kašiku sušenog timijana. Ostavite da se dinsta oko 20-30 minuta. Sipajte vino i bujon. Stavite lovor list i vorčester sos.  Smanjite i kuvajte još 15-20 minuta. Parče hleba premažite belim lukom i stavite preko supe, pa obilno pospite rendanim sirom. Zatim zapecite u rerni oko 5 minuta. 

Pogledajte

00:29
Francuska supa sa lukom
Izvor: Instagram/Fooodkings
Izvor: Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti