Ruska salata je nezaobilazna na prazničnoj trpezi i ne postoji osoba koja će odbiti da je pojede. To isto važi i za princes krofne, predivan desert od testa i vanila fila koji se topi u ustima. Sada spojite omiljeni desert i salatu u jedno jelo i dobićete najlepše predjelo - princes krofne punjene ruskom salatom. Ovo neodoljivo predjelo upotpuniće svaku uskršnju trpezu, a svi će odmah razgrabiti.
Sastojci:
Za testo:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 jajeta
Za rusku salatu:
- 480 g krompira
- 300 g šargarepe
- 300 g šunke
- 300 g graška
- 200 g senfa
- 200 g kiselih krastavčića
- 280 g majoneza
- 400 g kisele pavlake
- 4 kuvana jajeta
Priprema:
Za testo: Vodu, ulje i šećer pomešajte. Stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte prosejano brašno i sjedinite žicom. Ostavite da se prohladi nekih 5 minuta. Umutite, pa dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, a onda sipajte u pleh obložen pek papirom sa malim razmakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Dok se testo peče nikako ne otvarajte rernu. Kada je gotovo, zaglavite varjaču na vratim od rerne i ostavite tako da se prohlade nekih 10 minuta.
Za rusku: Skuvajte grašak, šargarepu, jaja, manje krompire sa ljuskom. Ostavite da se ohlade. Isecite na kockice šunku, krastavčiće, krompir (bez ljuske), šargarepe i jaja. U velikoj posudi sjedinite majonez, senf i kiselu pavlaku, pa dodajte ostale sastojke. Dobro promešajte. Probajte, pa po potrebi dodajte so i biber.
Isecite vrh na testu, napunite salatom i zatvorite isečenim testom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem