Kada vam treba brzinski ručak koji je istovremeno i lagan, a zasitan, onda su špagete u sosu od tikvica pravo rešenje. Sve se sprema u jednoj posudi, sem šerpe u kojoj kuvate špagete, pa je dobro i to što nema puno prljavih sudova za pranje. Šunka i zdenka samo pojačavaju već dobar ukus sosa od tikvica, pa ćete sigurno uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 čen belog luka
- 150 g šunke
- 150 g tikvica
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 zdenka sira
- 80 g čeri paradajza
- 200 g špageta
Priprema:
Propržite sitno seckani beli luk sa šunkom isečenom na trake. Dodajte tikvice isečene na baš tanke kolutove i sipajte pavlaku za kuvanje. Pred kraj dodajte zdenak sir. Mešajte dok se sve ne otopi, pa dodajte kuvane špagete. Krčkajte još 5 minuta, pa stavite seckani čeri i ostavite još 2-3 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus