Kada vam treba brzinski ručak koji je istovremeno i lagan, a zasitan, onda su špagete u sosu od tikvica pravo rešenje. Sve se sprema u jednoj posudi, sem šerpe u kojoj kuvate špagete, pa je dobro i to što nema puno prljavih sudova za pranje. Šunka i zdenka samo pojačavaju već dobar ukus sosa od tikvica, pa ćete sigurno uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 150 g šunke 
  • 150 g tikvica 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 2 zdenka sira 
  • 80 g čeri paradajza 
  • 200 g špageta 

Priprema:

Propržite sitno seckani beli luk sa šunkom isečenom na trake. Dodajte tikvice isečene na baš tanke kolutove i sipajte pavlaku za kuvanje. Pred kraj dodajte zdenak sir. Mešajte dok se sve ne otopi, pa dodajte kuvane špagete. Krčkajte još 5 minuta, pa stavite seckani čeri i ostavite još 2-3 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa