Kada vam treba brzinski ručak koji je istovremeno i lagan, a zasitan, onda su špagete u sosu od tikvica pravo rešenje. Sve se sprema u jednoj posudi, sem šerpe u kojoj kuvate špagete, pa je dobro i to što nema puno prljavih sudova za pranje. Šunka i zdenka samo pojačavaju već dobar ukus sosa od tikvica, pa ćete sigurno uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 1 čen belog luka
- 150 g šunke
- 150 g tikvica
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 zdenka sira
- 80 g čeri paradajza
- 200 g špageta
Priprema:
Propržite sitno seckani beli luk sa šunkom isečenom na trake. Dodajte tikvice isečene na baš tanke kolutove i sipajte pavlaku za kuvanje. Pred kraj dodajte zdenak sir. Mešajte dok se sve ne otopi, pa dodajte kuvane špagete. Krčkajte još 5 minuta, pa stavite seckani čeri i ostavite još 2-3 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno