Brojne generacije odrasle su na zdenka siru. Možete da ga jedete kao namaz, kao umak ili pohovan. Ovoj salati daje poseban šmek, a koristi se rendan. Da li ste znali da je ovaj sir duge tradicije, svoje prepoznatljivo ime dobio po ćerki jednog od vlasnika fabrike? Po sastojcima oblak salata podseća na mimozu, ali je izdvaja dimljena piletina i čuveni sir. 

Obavezno isprobajte jer i ukusom i izgledom ukrasiće vaš svečani sto. 

Sastojci:

  • 300 g dimljene piletine 
  • 4 jajeta 
  • 2 krompira 
  • 1-2 pakovanja zdenka sir  
  • mladi luk
  • majonez

Priprema:

Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali. 

Izvor: Stvar ukusa