Brojne generacije odrasle su na zdenka siru. Možete da ga jedete kao namaz, kao umak ili pohovan. Ovoj salati daje poseban šmek, a koristi se rendan. Da li ste znali da je ovaj sir duge tradicije, svoje prepoznatljivo ime dobio po ćerki jednog od vlasnika fabrike? Po sastojcima oblak salata podseća na mimozu, ali je izdvaja dimljena piletina i čuveni sir.
Obavezno isprobajte jer i ukusom i izgledom ukrasiće vaš svečani sto.
Sastojci:
- 300 g dimljene piletine
- 4 jajeta
- 2 krompira
- 1-2 pakovanja zdenka sir
- mladi luk
- majonez
Priprema:
Krompir skuvajte, kao i jaja, pa dovodijte belanca i žumanca. U kalup poređajte rendani krompir, majonez, seckanu dimljenu piletinu, majonez, sitno seckani mladi luk, majonez, rednana žumanca, majonez, rendana belanca, majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus