Sjedinite sastojke za testo, pa u njega umočite pljeskavice od mlevenog mesa i vaši uštipci su spremni. Nema čekanja da testo nadođe, a obavezno sipaje kašičicu konjaka za bolji šmek. Ono što će testo učiniti mekanim je kefir, a kako bi luk izgubio gorčinu obavezno ga marinirajte pre dodavanja u meso.
Kako biste izbegli da uštipci upiju višak ulja, pročitajte naše savete.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kašičica šećera
- prstohvat bibera
- 30 ml sirćeta
- 500 g mlevenog mesa
Za testo:
- 2 jajeta
- 200 ml kefira
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica konjaka
- 1 kašičica peršuna
- 250 g brašna + 2-3 kašike
Priprema:
Iseckajte crni luk, pa pomešajte sa šećerom i biberom. Sipajte sirće i ostavite luk da se marinira pola sata. Ocedite, pa pomešajte sa mlevenim mesom i dobro sjedinite. Umutite jaja sa kefirom, šećerom, konjakom i sipajte so i peršun. Na kraju dodajte brašno i sjedinite. Od mesa oblikujte manje pljeskavice i umočite u smesu. Pržite u dobro zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus