Sjedinite sastojke za testo, pa u njega umočite pljeskavice od mlevenog mesa i vaši uštipci su spremni. Nema čekanja da testo nadođe, a obavezno sipaje kašičicu konjaka za bolji šmek. Ono što će testo učiniti mekanim je kefir, a kako bi luk izgubio gorčinu obavezno ga marinirajte pre dodavanja u meso. 

Kako biste izbegli da uštipci upiju višak ulja, pročitajte naše savete.

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica šećera 
  • prstohvat bibera 
  • 30 ml sirćeta 
  • 500 g mlevenog mesa 

Za testo:

  • 2 jajeta 
  • 200 ml kefira 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica konjaka 
  • 1 kašičica peršuna 
  • 250 g brašna + 2-3 kašike 

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa pomešajte sa šećerom i biberom. Sipajte sirće i ostavite luk da se marinira pola sata. Ocedite, pa pomešajte sa mlevenim mesom i dobro sjedinite. Umutite jaja sa kefirom, šećerom, konjakom i sipajte so i peršun. Na kraju dodajte brašno i sjedinite. Od mesa oblikujte manje pljeskavice i umočite u smesu. Pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa