Iztalijanska kuhinja je poznata po ukusnim specijalitetima, a špagete karbonare spadaju tu. Lako i brzo se prave, a sada dodajte još jedan sastojak koji će im poboljšati ukus. Pečurke se prodinstaju sa slaninom, a zajedno su ove dve namirnice neverovatno aromatične. Ako želite, testeninu ne morate da kupujete nego napravite sami kod kuće.
Sastojci:
- 500 g špageta
- 500 g slanine
- 600 g pečuraka
- 700 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Skuvajte špagete, a pečurke isecite i propržite na zagrejanom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte seckanu slaninu i još kratko pržite. Sipajte pavlaku, pa začinite origanom. Kuvajte još 5 minuta, pa u dobijeni sos dodajte špagete.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus