Kada ste gladni, a nemate puno vremena ili ste umorni, pripremite fantastično jelo sa kuvanim jajima u sosu od pečuraka.  Ono što je zanimljivo je da ne morate da se bavite kuvanjem u šerpi, nego jaja stavite u kesu, pa u rernu. Biće jednako ukusna, a bez prljanja previše sudova. Ovo jelo puno proteina će vas zasiti, a lagano je, pa je pogodno kada su vrućine. Možete da poslužite sa salatom

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 300 g pečuraka 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

Jaja stavite u kesu za pečenje, zatvorite je i stavite na pleh, pa u rernu i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečurke iseckajte i propržite na ulju, a zatim sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte još nekih 5-6 minuta, posolite i pobiberite. Kuvana jaja oljuštite, presecite na pola i stavite u sos sa pečurkama. Pospite mirođijom i sklonite sa šporeta. 

Izvor: Stvar ukusa