Kada ste gladni, a nemate puno vremena ili ste umorni, pripremite fantastično jelo sa kuvanim jajima u sosu od pečuraka. Ono što je zanimljivo je da ne morate da se bavite kuvanjem u šerpi, nego jaja stavite u kesu, pa u rernu. Biće jednako ukusna, a bez prljanja previše sudova. Ovo jelo puno proteina će vas zasiti, a lagano je, pa je pogodno kada su vrućine. Možete da poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 g pečuraka
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Jaja stavite u kesu za pečenje, zatvorite je i stavite na pleh, pa u rernu i pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečurke iseckajte i propržite na ulju, a zatim sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte još nekih 5-6 minuta, posolite i pobiberite. Kuvana jaja oljuštite, presecite na pola i stavite u sos sa pečurkama. Pospite mirođijom i sklonite sa šporeta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem