Lazanje sa mlevenim mesom su klasik italijanske kuhinje kome malo ko može da odoli. Ipak, njihova priprema iziskuje malo više vremena. Kada nemate vremena ili vam se jednostavno ne kuva previše komplikovano jelo, dobro je imati u rukavu jednostavan recept, sa sastojcima koje sigurno možete da nađete u kuhinji. Lenja lazanja od tri sastojka je upravo takav recept.
Sastojci:
- 2 kese raviola sa mesom
- 250 ml paradajz sosa
- 150 g rendane mocarele
Sastojci:
Prvo zagrejte rernu na 180 C. U vatrostalnu posudu sipajte malo paradajz sosa na dno, pa ga ravnomerno rasporedite. Poređajrte red raviola, (nema potrebe da prethodno kuvate, jer će se skuvati u soku pod paradajza u rerni) prelijte ih polovinim paradajz sosa, pa odozgo poređajte polovinu sira. Postupak ponovite još jednom. Odzgo po želji pospite origanom ili začinom po ukusu. Pecite oko 15-20 minuta dok se siro potpuno ne rastopi i dok ne dobijete lepu hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem