Lazanje sa mlevenim mesom su klasik italijanske kuhinje kome malo ko može da odoli. Ipak, njihova priprema iziskuje malo više vremena. Kada nemate vremena ili vam se jednostavno ne kuva previše komplikovano jelo, dobro je imati u rukavu jednostavan recept, sa sastojcima koje sigurno možete da nađete u kuhinji. Lenja lazanja od tri sastojka je upravo takav recept.
Sastojci:
- 2 kese raviola sa mesom
- 250 ml paradajz sosa
- 150 g rendane mocarele
Sastojci:
Prvo zagrejte rernu na 180 C. U vatrostalnu posudu sipajte malo paradajz sosa na dno, pa ga ravnomerno rasporedite. Poređajrte red raviola, (nema potrebe da prethodno kuvate, jer će se skuvati u soku pod paradajza u rerni) prelijte ih polovinim paradajz sosa, pa odozgo poređajte polovinu sira. Postupak ponovite još jednom. Odzgo po želji pospite origanom ili začinom po ukusu. Pecite oko 15-20 minuta dok se siro potpuno ne rastopi i dok ne dobijete lepu hrskavu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus