Čak i ako ne volite karfiol, pripremljen na ovaj način će vas oduševiti. Pohovan, ali u rerni, kako ne bi upio nepotrebno ulje. Prezle koje se pomešaju sa parmezanom neutrališu jak miris ovog povrća i zato će ga jesti svi. Umočite u domaći sos od jogurta i nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 200 g prezli
- 100 g parmezana
- 1 kašičicia belog luka u prahu
- 2 jajeta
- 200 g brašna
Za sos:
- 50 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Karfiol isecite i kuvajte u ključaloj vodi nekih 5 minuta. Prezle pomešajte sa parmezanom, pa začinite po želji. Uvaljajte karfiol u jaja, brašno, pa u prezle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Pomešajte pavlaku, seckani peršun, jogurt, so i biber, pa sjedinite. Poslužite sa pečenim karfiolom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem