Čak i ako ne volite karfiol, pripremljen na ovaj način će vas oduševiti. Pohovan, ali u rerni, kako ne bi upio nepotrebno ulje. Prezle koje se pomešaju sa parmezanom neutrališu jak miris ovog povrća i zato će ga jesti svi. Umočite u domaći sos od jogurta i nećete moći da prestanete da jedete.
Sastojci:
- 1 kg karfiola
- 200 g prezli
- 100 g parmezana
- 1 kašičicia belog luka u prahu
- 2 jajeta
- 200 g brašna
Za sos:
- 50 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Karfiol isecite i kuvajte u ključaloj vodi nekih 5 minuta. Prezle pomešajte sa parmezanom, pa začinite po želji. Uvaljajte karfiol u jaja, brašno, pa u prezle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Pomešajte pavlaku, seckani peršun, jogurt, so i biber, pa sjedinite. Poslužite sa pečenim karfiolom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus