Čak i ako ne volite karfiol, pripremljen na ovaj način će vas oduševiti. Pohovan, ali u rerni, kako ne bi upio nepotrebno ulje. Prezle koje se pomešaju sa parmezanom neutrališu jak miris ovog povrća i zato će ga jesti svi. Umočite u domaći sos od jogurta i nećete moći da prestanete da jedete. 

Sastojci:

  • 1 kg karfiola 
  • 200 g prezli 
  • 100 g parmezana 
  • 1 kašičicia belog luka u prahu 
  • 2 jajeta 
  • 200 g brašna 

Za sos:

  • 50 ml jogurta 
  • 100 g kisele pavlake 
  • malo svežeg peršuna 

Priprema: 

Karfiol isecite i kuvajte u ključaloj vodi nekih 5 minuta. Prezle pomešajte sa parmezanom, pa začinite po želji. Uvaljajte karfiol u jaja, brašno, pa u prezle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta. Pomešajte pavlaku, seckani peršun, jogurt, so i biber, pa sjedinite. Poslužite sa pečenim karfiolom. 

Izvor: Stvar ukusa