Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI PESTO SOS: Jedna biljka daće mu posebnu aromu, priprema se očas posla i može dugo da stoji u špajzu

Brzo i lako napravite domaći pesto sos po jednostavnom receptu.

 Domaći pesto sos Izvor: Shutterstock

Pesto sos poreklom je iz Italije tačnije iz Đenove, a mnogima je omiljeni preliv za testeninu. Jedan je od skupljih na policama marketa, a uz recept koji vam donosimo moćićete da ga napravite u većim količinama, dosta povoljnije.

U ovu verziju domaćeg pesto sosa dodat je i sremuš, ili kako ga pojedini zovu "medveđi" beli luk koji će mu dati posebnu aromu. Ova biljka, može da se gaji i u kućnim uslovima, ali koja je u ovo doba godine široko rasprostranjena i u prirodi, veoma je zdrava. Sremuš možete naći na gradskim pijacama vrlo povoljno, a obiluje vitaminom C i karotinom. 

Sastojci:

  • 1 veza svežeg bosiljka
  • 500 g sremuša
  • 350 g oraha
  • 500 ml maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • 2 kašike soli
  • 2 čena belog luka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Bosiljak i sremuš operite i osušite. Stavite ih u blender i isitnite, pa dodajte maslinovo ulje, sok od jednog limuna i so, pa sve zajedno dobro izblendirajte da dobijete kompaktnu masu. U to dodajte sitno sicekane orahe i beli luk na kraju, pa ponovo sve izblendirajte. Operite i strerilišite teglice, pa u njih sipajte pesto sos. Kada otvorite teglicu, stavite je u frižider i dospite, po potrebi, malo maslinovog ulja.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti