Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.
Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki!
SO SA SREMUŠEM:
Opran i osušen sremuš u blenderu pomešajte s krupnom morskom solju. Mešavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mestu.
ULJE OD SREMUŠA:
U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samleveni, i sremuš isečen na krupnije komade.
MASLAC SA SREMUŠEM:
Verovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isecite sitno i pomešajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dve dodavati u razna ukusna jela.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus