Do sada ste pravili krompir na razne načine, pire, iz rerne, pomfrit... Ovaj recept će vas oduševiti na prvi zalogaj, a jednostavno se pravi. Puter koji ste stavili preko krompira će ga omekašti, a sir će mu dati hrskavu koricu. Možete da ga jedete kao prilog uz meso ili kao obrok. Poslužite sa salatom, a posle se počastite ukusnim kolačem.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- 150 g tvrdog sira
- 30 g maslaca
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa očistite i isecite na kolutove. Poređajte u tepsiju koju ste premazali sa puterom. Preko krompira stavite komade putera, a jaja umutite sa mlekom i začinima po želji, pa prelijte preko krompira. Posite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem