Ako su vam se najavili gosti, a vama se ne prave komplikovane poslastice, onda im poslužite voćni kolač koji vam neće oduzeti mnogo vremena. Nema pravljenja patišpanja ili nekih drugih kora, samo se jednostavno sve sjedini u blenderu i sipa preko voća. Kolač je najbolje da poslužite topao sa kuglom sladoleda. Pogledajte i kako Džejmi Oliver sprema ovaj kolač.
Sastojci:
- 400 g smrznutog bobičastog voća
- oko 40 g žutog šećera
- 70 g ovsenih pahuljica (ili brašna)
- 30 g bademovog brašna
- cimet
- aroma vanile (ili 10 g vaniln šećera)
- 2 kašike šećera
- 60 g maslaca
- 1 kašika meda
Priprema:
Tepsiju premažite puterom ili margarinom, pa poređajte smrznuto voće i pospite smeđim šećerom. Ovesne pahuljice usitnite u blenderu, pa dodajte puter, med, cimet, vanilu i šećer (2 kašike), pa nastavite da blendirate dok se sve ne poveže. Pred kraj dodajte i bademovo brašno i opet malo sjedinite blenderom. Pospite preko voća. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Služite sa sladoledom.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus