Ako su vam se najavili gosti, a vama se ne prave komplikovane poslastice, onda im poslužite voćni kolač koji vam neće oduzeti mnogo vremena. Nema pravljenja patišpanja ili nekih drugih kora, samo se jednostavno sve sjedini u blenderu i sipa preko voća. Kolač je najbolje da poslužite topao sa kuglom sladoleda. Pogledajte i kako Džejmi Oliver sprema ovaj kolač

Sastojci:

  • 400 g smrznutog bobičastog voća 
  • oko 40 g žutog šećera
  • 70 g ovsenih pahuljica (ili brašna)
  • 30 g bademovog brašna
  • cimet
  • aroma vanile (ili 10 g vaniln šećera)
  • 2 kašike šećera
  • 60 g maslaca 
  • 1 kašika meda

Priprema:

Tepsiju premažite puterom ili margarinom, pa poređajte smrznuto voće i pospite smeđim šećerom. Ovesne pahuljice usitnite u blenderu, pa dodajte puter, med, cimet, vanilu i šećer (2 kašike), pa nastavite da blendirate dok se sve ne poveže. Pred kraj dodajte i bademovo brašno i opet malo sjedinite blenderom. Pospite preko voća. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-30 minuta. Služite sa sladoledom. 

Izvor: Cooking