Ako ne volite jagode možete da koristite i neko drugo voće ili džem da premažete umesto voćnog fila preko biskvita.
Sastojci:
Za koru:
- 3 žumanca
- 3 kašike šećera
- 50 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 1 vanilin šećer
- 100 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
Za fil:
- 300 g jagoda
- 3 kašike šećera
Još:
- 3 belanca
- 100 g šećera
Priprema:
Jagode operite i iseckajte i stavite u šerpu, dodajte šećer i kuvajte nekih 10 minuta, dok voda ne pusti.
Odvojite belanca od žumanaca, pa u žumanca dodajte šećer i umutite. Smanjite brzinu mućenja i dodajte ulje i jogurta. Brašno sa praškom za pecivo pomešajte, pa dodajte kao i vanilin šećer. Umutite.
Sipajte u pleh dimenzija 24x21 cm obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 15 minuta. Ohlađeni biskvit premažite jagodama.
Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Premažite preko jagoda i vratite u rernu na 180°C još nekih 10 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: kuvajmolako
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno