Buduću da je post nedavno počeo, ovaj recept odlično će poslužiti i onima koji ne konzumiraju namirnice životnjiskog porekla. Priprema krompira na ovaj način je veoma jednostavna, a dobar rezultat neće izostati. Odličan je i kao prilog, ali i kao glavno jelo uz imiljeno salatu. Spolja je hrskav, a unutra mekan i sočan, zbog toga što se pre pečenja drži u vrućoj vodi pola sata. Začinsko bilje mu daje posebnu aromu i teško da će mu iko odoleti.
Sastojci:
- 5 većih krompira
- pola kašičice soli
- 3 kašike parmezana
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica ruzmarina
- 3 kašike prezli
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite samo dobro operite koru da skinete sve tragove zemlje i prljavštinu. Svaki od njih isecite na po osam kriški. Isečeni krompir prebacite u činiju, nalijte ga kipućom vodom, dodajte so, poklopite i ostavite na pola sata. U činiji pomešajte sve suve sastojke i dobro ih promešajte. Krompir ocedite, stavite u dublju činiju i prelijte maslinovim uljem. Dodajte mešavinu žačina i prezli, pa sve dobro promešajte tako da svaka kriška bude lepo uvaljana. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu na 180 C oko pola sata, dok ne dobiju lepu zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus