Buduću da je post nedavno počeo, ovaj recept odlično će poslužiti i onima koji ne konzumiraju namirnice životnjiskog porekla. Priprema krompira na ovaj način je veoma jednostavna, a dobar rezultat neće izostati. Odličan je i kao prilog, ali i kao glavno jelo uz imiljeno salatu. Spolja je hrskav, a unutra mekan i sočan, zbog toga što se pre pečenja drži u vrućoj vodi pola sata. Začinsko bilje mu daje posebnu aromu i teško da će mu iko odoleti.
Sastojci:
- 5 većih krompira
- pola kašičice soli
- 3 kašike parmezana
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica ruzmarina
- 3 kašike prezli
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite samo dobro operite koru da skinete sve tragove zemlje i prljavštinu. Svaki od njih isecite na po osam kriški. Isečeni krompir prebacite u činiju, nalijte ga kipućom vodom, dodajte so, poklopite i ostavite na pola sata. U činiji pomešajte sve suve sastojke i dobro ih promešajte. Krompir ocedite, stavite u dublju činiju i prelijte maslinovim uljem. Dodajte mešavinu žačina i prezli, pa sve dobro promešajte tako da svaka kriška bude lepo uvaljana. Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu na 180 C oko pola sata, dok ne dobiju lepu zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem