Kroketi od krompira su sitni zalogaji koji se pohuju, a onda poslužuju kao prilog ili predjelo. Uvek možete da ih servirate sa različitim umacima, a ovaj recept se malo razlikuje od standardnog. Prezle i griz dodajte u smesu od krompira, jer će tako kroketi biti hrskaviji, a napunite ih feta sirom za osvežavajući ukus. Kako bi bili što ukusniji, domaća feta je bolji izbor od kupovne. 

Na kraju ih uvaljajte u kukuruzno brašno i ispržite, a kako da ne upiju ni kap ulja pročitajte ovde.  

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 100 g parmezana 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 80 g prezli 
  • 50 g griza 
  • 300 g kukuruznog brašna 
  • 200 g feta sira 

Priprema:
Skuvajte krompir i ispasirajte, a zatim dodajte jaja, prezle, griz, parmezan, seckani peršun, so, biber i beli luk. Dobro sjedinite. Fetu isecite na kocke, a onda uzmite malo smese, oblikujte pljeskavicu, stavite fetu i oblikujte krug. Malo spljoštite rukama i uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede. 

Izvor: Stvar ukusa