Kada vam ostane bajat hleb, prženice su uvek prvi predlog. Sada od krompira, piletine i kora napravite lažne prženice. Zanimljiv predlog za večeru uz šolju hladnog jogurta. Ako kojim slučajte ostane par komada, slobodno ih jedite i sutradan, jer će biti jednako sveže i ukusne. 

Pročitajte i koji sastojak da dodate kada pravite testo kako bi ono ostalo sveže i mekano nekoliko dana. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 300 g pilećeg filea 
  • 2 struka mladog luka 
  • 100 g tvrdog sira po želji 
  • 20 g putera 
  • 6 kora

Za preliv:

  • 2 jajeta 
  • 250 ml jogurta 
  • 5 kašika brašna 
  • 1/3 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Krompir i piletinu skuvajte, zatim meso kada se prohladi sitno iseckajte, a krompir ispasirajte sa puterom. Pomešajte meso i krompir i dodajte seckani luk i rendani sir. Dobro sjedinite. Podelite smesu na 3 jednaka dela i oblikujte lopte. Koru premažite ulje, a preko stavite drugu. Stavite jednu loptu, razmažite, a onda i druge 2 kore spojene ulje, opet krompir, pa treće put stavite dve kore koje ste spojili ulje i na kraju razmažite smesu od krompira. Urolajte i isecite komade debljine 1 cm. Umutite jaje i dodajte jogurt, sodu i brašno, pa dobro pomešajte. Umočite komade u smesu i pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa