Špageti karbonara su jedan od najpoznatijih italijanskih specijaliteta. Predlažemo vam da umesto makarona stavite omiljeno povrće, a to je krompir. Kada ga pomešate sa prelepim umakom i zapečete u rerni dobićete obrok koji niko neće moći da odbije. Karbonara sosu prepoznatljiv ukus daje slanina, koja je omiljena među Srbima.
Posle ovako dobrog ručka ili večere, počastite se i italijanskim kolačem po vašem izboru. To može da bude tiramisu, pana kota ili kanoli.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 300 g slanine
- 5 žumanaca
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 200 g tvrdog sira
- 70 g parmezana
- peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, a slaninu iseckajte i propržite. Žumanca pomešajte sa pavlakom i dobro umutite, pa dodajte rendan sir i parmezan. Posolite i pobiberite, pa dodajte proprženu slaninu i dobro promešajte. Zatim u smesu dodajte i kuvani krompir isečen na kocke. Sipajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem