Špageti karbonara su jedan od najpoznatijih italijanskih specijaliteta. Predlažemo vam da umesto makarona stavite omiljeno povrće, a to je krompir. Kada ga pomešate sa prelepim umakom i zapečete u rerni dobićete obrok koji niko neće moći da odbije. Karbonara sosu prepoznatljiv ukus daje slanina, koja je omiljena među Srbima. 

Posle ovako dobrog ručka ili večere, počastite se i italijanskim kolačem po vašem izboru. To može da bude tiramisu, pana kota ili kanoli

Sastojci:

  • 900 g krompira 
  • 300 g slanine 
  • 5 žumanaca 
  • 400 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 70 g parmezana 
  • peršun 

Priprema:

Krompir skuvajte, a slaninu iseckajte i propržite. Žumanca pomešajte sa pavlakom i dobro umutite, pa dodajte rendan sir i parmezan. Posolite i pobiberite, pa dodajte proprženu slaninu i dobro promešajte. Zatim u smesu dodajte i kuvani krompir isečen na kocke. Sipajte u tepsiju i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa