Domaća supa se pravi tako što se prvo meso kuva dok ne omekša, pa dodaju ostali sastojci. Ovo je lakša i brža varijanta supe sa knedlama jer se pravi pomoću kocke za supu. Za pripremu vam je potrebno manje od pola sata. Poslužite je pre ručka, a super je predlog za nedeljni porodični ručak.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- par čenova belog luka
- 1 paškanat
- malo peršuna
- 1 kocka za supu
- 2l vode
- 1 jaje
- 5-6 kašika griza
- 1/2 kašičice ulja
Priprema:
U većoj šerpi propržite seckani crni luk, beli luk i šargarepu. Zatim dodajte ostalo povrće, začine, vodu i kocku za supu. Kuvajte nekih 20 minuta. Odvojite belance i žumance, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumace, so, ulje i griz. Lepo sjedinite, pa kašičisom sipajte smesu u supu i formiraće se knedle. Kuvajte još 5 minuta.
Recept poslala Natalija Kokanović
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem