Domaća supa se pravi tako što se prvo meso kuva dok ne omekša, pa dodaju ostali sastojci. Ovo je lakša i brža varijanta supe sa knedlama jer se pravi pomoću kocke za supu. Za pripremu vam je potrebno manje od pola sata. Poslužite je pre ručka, a super je predlog za nedeljni porodični ručak. 

Sastojci:

  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • par čenova belog luka
  • 1 paškanat
  • malo peršuna
  • 1 kocka za supu
  • 2l vode
  • 1 jaje
  • 5-6 kašika griza 
  • 1/2 kašičice ulja

Priprema: 

U većoj šerpi propržite seckani crni luk, beli luk i šargarepu. Zatim dodajte ostalo povrće, začine, vodu i kocku za supu. Kuvajte nekih 20 minuta. Odvojite belance i žumance, pa belance penasto umutite. Zatim dodajte žumace, so, ulje i griz. Lepo sjedinite, pa kašičisom sipajte smesu u supu i formiraće se knedle. Kuvajte još 5 minuta. 

Recept poslala Natalija Kokanović