Da li postoji osoba koja ne voli italijansku hranu? Iz te zemlje nam dolaze preukusne paste, lazanje, pice, tiramisu... Najpopularnija i najpoznatija pasta je karbonara, ali Italijani su poznati po tome da makarone prilagođavaju ukusu, ali i vremenu koje im je na raspolaganju za spremanje. Probajte ovu zapečenu u rerni, za koju će vam trebati manje od pola sata. Mocarelu možete da napravite kod kuće, ali ako vas mrzi, a kupovna vam je skupa, možete da iskoristite bilo koji sir.
Sastojci:
- 200 g taljatela
- 1 brokoli
- 2 čena belog luka
- 800 ml vode
- 2 šake parmezana
- 1 mocarela
Priprema:
Brokoli isecite, pa kratko propržite sa mlevenim belim lukom u tiganju. Sipajte vodu i kuvajte poklopoljeno nekih 5 minuta. Dodajte taljatele i kuvajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte parmezan, promešajte, pa sipajte u tepsiju. Preko pospite mocarelu ili neki drugi rendani sir po izboru. Pecite na 180°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus