Da li postoji osoba koja ne voli italijansku hranu? Iz te zemlje nam dolaze preukusne paste, lazanje, pice, tiramisu... Najpopularnija i najpoznatija pasta je karbonara, ali Italijani su poznati po tome da makarone prilagođavaju ukusu, ali i vremenu koje im je na raspolaganju za spremanje. Probajte ovu zapečenu u rerni, za koju će vam trebati manje od pola sata. Mocarelu možete da napravite kod kuće, ali ako vas mrzi, a kupovna vam je skupa, možete da iskoristite bilo koji sir.
Sastojci:
- 200 g taljatela
- 1 brokoli
- 2 čena belog luka
- 800 ml vode
- 2 šake parmezana
- 1 mocarela
Priprema:
Brokoli isecite, pa kratko propržite sa mlevenim belim lukom u tiganju. Sipajte vodu i kuvajte poklopoljeno nekih 5 minuta. Dodajte taljatele i kuvajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje. Dodajte parmezan, promešajte, pa sipajte u tepsiju. Preko pospite mocarelu ili neki drugi rendani sir po izboru. Pecite na 180°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća