Lažne sarme od tikvica punjene pire krompirom mogu da se služe kao predjelo, ali i kao lagani ručak sa nekom salatom. Ako postite, a dopao vam se recept, šunku i sir možete da zamenite pireom od graška ili celera, pa dodajte krompiru i napunite tikvice.
Posle ovako jednostavno, a predivnog obroka, zasladite se kolačem bez pečenja.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 2 krompira
- 120 g tvrdog sira
- 120 g šunke
- peršun
- 15 ml ulja
Priprema:
Tikvice isecite na jako tanke trake pomoću rendea. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, dodajte rendani sir, seckanu šunku i peršun, pa začinite po želji. Dobro sjedinite. Poređajte trake jednu pored druge, ukupno 5 komada, da se malo preklapaju. Sipajte fil, pa urolajte. Poređajte u vatrostalnu posudu. Prelijte uljem i pospite slatkom paprikom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus