Lažne sarme od tikvica punjene pire krompirom mogu da se služe kao predjelo, ali i kao lagani ručak sa nekom salatom. Ako postite, a dopao vam se recept, šunku i sir možete da zamenite pireom od graška ili celera, pa dodajte krompiru i napunite tikvice. 

Posle ovako jednostavno, a predivnog obroka, zasladite se kolačem bez pečenja

Sastojci:

  • 3 tikvice 
  • 2 krompira 
  • 120 g tvrdog sira 
  • 120 g šunke 
  • peršun 
  • 15 ml ulja 

Priprema:

Tikvice isecite na jako tanke trake pomoću rendea. Krompir skuvajte, pa ispasirajte, dodajte rendani sir, seckanu šunku i peršun, pa začinite po želji. Dobro sjedinite. Poređajte trake jednu pored druge, ukupno 5 komada, da se malo preklapaju. Sipajte fil, pa urolajte. Poređajte u vatrostalnu posudu. Prelijte uljem i pospite slatkom paprikom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa