Ako želite malo da promenite svakodnevni meni, onda su pljskavice od belog mesa i pire od graška idealna kombinacija.

Sastojci za pire od graška:

450g smrznutog graška

2 kašike ulja

3-4 čena belog luka

suvi biljni začin, biber

Sastojci za pljeskavice od belog mesa:

400 g belog pilećeg

pola glavice crnog luka

dva čena belog luka

začina po želji

jaje

dve kašike ovsenih pahuljica ili mlevenog lana

Priprema za pire: U šerpu sipajte  grašak i prelijte ga vodom, tek da prekrije. Zatim ga začinite sa suvim biljnim začinom i biberom i dodajte dva cela čena belog luka. To neka se kuva nekih 20-ak min. Zatim grašak ostavite da se procedi, a u čašu odvojite oko 150 ml te vode u kojoj se kuvao. Kada se grašak malo procedio,  dodajte vodu u kojoj se kuvao i štapnim mikserom ispasirajte. Po potrebi dodajte još vode, videćete koja vam gustina odgovara. Zatim sipajte ulje i propržite druga dva čena belog luka sitno seckanog, potom dodajte pire od graška i mešajte par minuta. Naravno dosolite po ukusu.

Priprema za pljeskavice: 

Belo meso se skuva, pa se onda izblendira. Onda se u tu smesu doda crni i beli luk, malo začina po želji i jaje. Ako je retko dodati kašiku ili dve mlevenog lana ili ovsenih pahuljica. Potom napravite manje pljeskavice i pečete u rerni na pek papiru dok ne dobiju boju.

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa