Ako želite malo da promenite svakodnevni meni, onda su pljskavice od belog mesa i pire od graška idealna kombinacija.
Sastojci za pire od graška:
450g smrznutog graška
2 kašike ulja
3-4 čena belog luka
suvi biljni začin, biber
Sastojci za pljeskavice od belog mesa:
400 g belog pilećeg
pola glavice crnog luka
dva čena belog luka
začina po želji
jaje
dve kašike ovsenih pahuljica ili mlevenog lana
Priprema za pire: U šerpu sipajte grašak i prelijte ga vodom, tek da prekrije. Zatim ga začinite sa suvim biljnim začinom i biberom i dodajte dva cela čena belog luka. To neka se kuva nekih 20-ak min. Zatim grašak ostavite da se procedi, a u čašu odvojite oko 150 ml te vode u kojoj se kuvao. Kada se grašak malo procedio, dodajte vodu u kojoj se kuvao i štapnim mikserom ispasirajte. Po potrebi dodajte još vode, videćete koja vam gustina odgovara. Zatim sipajte ulje i propržite druga dva čena belog luka sitno seckanog, potom dodajte pire od graška i mešajte par minuta. Naravno dosolite po ukusu.
Priprema za pljeskavice:
Belo meso se skuva, pa se onda izblendira. Onda se u tu smesu doda crni i beli luk, malo začina po želji i jaje. Ako je retko dodati kašiku ili dve mlevenog lana ili ovsenih pahuljica. Potom napravite manje pljeskavice i pečete u rerni na pek papiru dok ne dobiju boju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem