Bliži nam se Uskrs, a ovom prazniku posebno se raduju deca zbog tradicionalnog farbanja jaja, koja im omogućava da se zabave i iskažu svoju kreativnost kroz igru i bojenje. Tehnike koje postoje su razne, od onih tradicionalnih u lukovini, do onih modernijih sa penom za brijanje i sodom bikarbonom, samo treba da pustite mašti na volju.

Ipak, jedna od najvećih poteškoća prilikom farbanja jaja je vađenje iz boje. Ako ih izvadite kašikom i spustite, boja će se malo skinuti s mesta na kom ste položili jaje. Ako ga uzmete prstima, imaćete mrlje svuda. 

Ova tehnika farbanja jaja je idealna ako želite da smanjite nered u kuhinji, a da ne isprljate sebe i decu, ali ni da zamrljate jaja prilikom vađenja iz boje.

Jednostavno stavite jaje u ručnu mutilicu i potopite u boju, ostavite koliko treba i s mutilicom izvadite i ostavite da se suši. Tako se boja neće skidati. Ova tehnika je odlična ako imate decu jer će i njima i vama ovako biti lakše. Osim toga, neće biti nereda po kuhinji.

Ovaj način je idealan ako imate više mutilica u domu, a ako nemate onu klasičnu ručnu može da vam poslužu i ona koja je nastavak za mikser. 

Farbanje jaja bez nereda TikTok/thestyledappetite

Izvor: Stvar ukusa