Koliko često doručkujete jaja? Kada pravite omlet ili jaje na oko nema puno problema, ali kuvana jaja umeju da budu nezgodna za čišćenje. Koliko puta vam se desilo da vam pola belanceta ostane na ljusci ili da kidate male parčiće jer ne može drugačije? To je poprlično naprono i lako nas dovede do ludila.
Kako se približava Uskrs biće više muka da se očiste jaja i zato vam predlažemo jedan odličan trik za skidanje ljuske. Uradićete to za minut i bez muke. Sada kuvana jaja možete da jedete svaki dan.
Sve što vam je potrebno čaša sa poklopcem, ona za kafu je idealna, i vrlo malo vode. Kuvano jaje ubacite u čašu čije ste dno pokrili vodom, zatvorite i protresite. Kada izvadite jaje jednim potezom ćete uklonite ljusku.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus