Sodu bikarbonu ste do sada dodavali u vodu kada kuvate jaja, kako ne bi pukla. Takođe, mnoge domaćice je koriste kada prave prirodna sredstva za čišćenje kuće. Sada sa sodom dobijate najlepša uskršnja jaja koja će ukrasite svaku svečanu trpezu. Zaboravite sve do sada što ste korisitili, ova tehnika će vas raspametiti. 

Sastojci:

  • 10 kuvanih jaja
  • boje po želji 
  • topla voda 
  • po 4 kašike sode bikarbone za svaku boju 
  • 3-4 kašičice boje za 1 jaje
  • sirće
  • ulje

Priprema:

U svaku posudu stavite po četiri kašike sode i pomešajte sa malo vode, treba da bude gusta smesa. Tube sa bojom (nemojte da otvarate) stavite u šolju i prelijte ključalom vodom. Ostavite da malo stoje, a zatim ih sipajte u posude gde je soda bikarbona. Lepo promešajte. Jaja skuvajte i osušite, pa stavite u kalup za mafine. Preko svakog jajeta sipajte po kašuku različite boje (kombinacijte pravite po želji), a zatim sipajte i kašiku sirćeta. Ostavite 15 minuta, pa vadite jaja i obrišite ubrusom. 

Izvor: Stvar ukusa