Sodu bikarbonu ste do sada dodavali u vodu kada kuvate jaja, kako ne bi pukla. Takođe, mnoge domaćice je koriste kada prave prirodna sredstva za čišćenje kuće. Sada sa sodom dobijate najlepša uskršnja jaja koja će ukrasite svaku svečanu trpezu. Zaboravite sve do sada što ste korisitili, ova tehnika će vas raspametiti.
Sastojci:
- 10 kuvanih jaja
- boje po želji
- topla voda
- po 4 kašike sode bikarbone za svaku boju
- 3-4 kašičice boje za 1 jaje
- sirće
- ulje
Priprema:
U svaku posudu stavite po četiri kašike sode i pomešajte sa malo vode, treba da bude gusta smesa. Tube sa bojom (nemojte da otvarate) stavite u šolju i prelijte ključalom vodom. Ostavite da malo stoje, a zatim ih sipajte u posude gde je soda bikarbona. Lepo promešajte. Jaja skuvajte i osušite, pa stavite u kalup za mafine. Preko svakog jajeta sipajte po kašuku različite boje (kombinacijte pravite po želji), a zatim sipajte i kašiku sirćeta. Ostavite 15 minuta, pa vadite jaja i obrišite ubrusom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus