Pored boja i hrane, jaja možete da dekorište koristeći samo salvetu. Ovo je jedan od najlakših načina, a dobićete prelepe šare. Sve što treba da uradite je da na kuvano jaje zalepite salvetu i eto najlepše dekorisanih uskršnjih jaja. Na svečanoj trpezi, u nedelju na Uskrs, ih poslužite sa tradicionalnim hlebom.
Sastojci:
- jaja
- salvete
- jestivi lepak
Priprema:
Jaja skuvajte, a salvete isecite u obliku manjeg kvadrata. Koristite dizajn po želji, a zatim salvete razdvojite na 2 dela. Premažite jaja jestivim lepom, pa zalepite salvetu i lepo spojite krajte. Gornji i donji deo uvrtite, a zatim opet premažite lepkom. Kada se osuši isecite vrhove.
Izvor: Stvar ukusa
Pohovane pljeskavice od krompira punjene spanaćem i sirom
Najmekše kiflice sa krem sirom i suvim grožđem
Pileći ragu u sosu od belog vina
Čokoladna torta sa karamelom
Bečke šnicle sa sosom od pečuraka, klasik koji svi vole