Pored boja i hrane, jaja možete da dekorište koristeći samo salvetu. Ovo je jedan od najlakših načina, a dobićete prelepe šare. Sve što treba da uradite je da na kuvano jaje zalepite salvetu i eto najlepše dekorisanih uskršnjih jaja. Na svečanoj trpezi, u nedelju na Uskrs, ih poslužite sa tradicionalnim hlebom.
Sastojci:
- jaja
- salvete
- jestivi lepak
Priprema:
Jaja skuvajte, a salvete isecite u obliku manjeg kvadrata. Koristite dizajn po želji, a zatim salvete razdvojite na 2 dela. Premažite jaja jestivim lepom, pa zalepite salvetu i lepo spojite krajte. Gornji i donji deo uvrtite, a zatim opet premažite lepkom. Kada se osuši isecite vrhove.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus