Približava se Veliki petak, praznik kada se farbaju jaja. Svake godine se trudite da osmislite nove tehnike, kao i da budete kreativni dok ukrašavate. Pored klasičnog bojenja u lukovini, postoje moderne tehnike, kao što je ona sa penom za brijanje, sa aluminijumskom folijom, ali i sa prirodnim bojama. Najlepše boje plave dobićete ako jaja obojite borovnicom. Jeste da su sada skuplje, ali isplati se da kupite jednu čašu. A nijansa zavisi od toga koliko ćete dugo kuvana jaja držati u boji.
Sastojci:
- 1 šolja borovnica
- 1 šolja vode
- 1 kašika sirćeta
- jaja
Priprema:
Izblendirajte vodu i borovnice dok ne dobijete kašastu smesu, a onda je sipajte u šerpu i kuvajte dok ne krene da vri. Kada se ohladi sipajte u teglu ili posudu, pa dodajte sirće i promešajte. Stavite jaja i ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje 24 sata. Koliko dugo držite jaja u vodi toliko će tamna nijansa biti.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus