Kajgana je omiljeni doručak mnogim porodicama u Srbiji. Kalorična je, dugo drži sitost, a pre svega je ukusna i brzo se priprema. Ali, mnoge domaćice prave iste greške prilikom pripreme ovog jela.

Uz ovih nekoliko trikova i vi ćete moći da napravite savršenu kajganu poput pravih profesionalaca.

1. Podesite temperaturu

Izbegavajte da spremate kajganu na najjačoj temperaturi. Ako je tiganj previše vreo, rizikujete da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, pa će se razlivati po tanjiru.

2. Nemojte previše mešati kajganu

Kad sipate umućena jaja u tiganj, nemojte svako malo špatulicom mešati kajganu. Pravilno je da gurnete špatulicu ka sebi i nagnete tiganj tako da nepečeni deo kajgane "padne" na onaj koji se već lagano ispekao.

3. Koristite poklopac

Većina domaćica priprema kajganu tako što je ostavi u tiganju dok ne bude sasvim pečena. Kuvari savetuju da isključite ringlu pre nego što kajgana bude sasvim gotova i da stavite poklopac na tiganj. Kajgana će se krčkati ispod poklopca u tiganju koji je dovoljno zagrejan, pa neće biti gumasta.

4. Savet plus

Da bi kajgana bila svilenkasta, u umućena jaja dodajte kašiku majoneza i po želji posolite. Majonez će joj dati posebnu teksturu.

Izvor: Stvar ukusa