Kajgana je omiljeni doručak mnogim porodicama u Srbiji. Kalorična je, dugo drži sitost, a pre svega je ukusna i brzo se priprema. Ali, mnoge domaćice prave iste greške prilikom pripreme ovog jela.
Uz ovih nekoliko trikova i vi ćete moći da napravite savršenu kajganu poput pravih profesionalaca.
1. Podesite temperaturu
Izbegavajte da spremate kajganu na najjačoj temperaturi. Ako je tiganj previše vreo, rizikujete da kajgana spolja bude prepečena, a iznutra rovita, pa će se razlivati po tanjiru.
2. Nemojte previše mešati kajganu
Kad sipate umućena jaja u tiganj, nemojte svako malo špatulicom mešati kajganu. Pravilno je da gurnete špatulicu ka sebi i nagnete tiganj tako da nepečeni deo kajgane "padne" na onaj koji se već lagano ispekao.
3. Koristite poklopac
Većina domaćica priprema kajganu tako što je ostavi u tiganju dok ne bude sasvim pečena. Kuvari savetuju da isključite ringlu pre nego što kajgana bude sasvim gotova i da stavite poklopac na tiganj. Kajgana će se krčkati ispod poklopca u tiganju koji je dovoljno zagrejan, pa neće biti gumasta.
4. Savet plus
Da bi kajgana bila svilenkasta, u umućena jaja dodajte kašiku majoneza i po želji posolite. Majonez će joj dati posebnu teksturu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom