Retko koja osoba ne voli jaja. Mogu se jesti za svaki obrok, a postoji milion načina na koji možete da ih spremite i ukusna su u svakoj varijanti. Društvene mreže su prepune neobičnih i inovativnih recepeta, a jedan od njih je i ovaj za malo drugačiju kajganu koja se pravi u rerni.
Kada ih jednom napravite po ovom receptu sigurno ćete zaboraviti na klasičnu kajganu.
Sastojci:
- 5 jaja
- malo mleka
- kockica putera
- 100 g rendanog kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Jaja umutite viljuškom kao da pravite klasičnu kajganu. Dodajte mleko, pa još malo promešajte. U vatrostalnu posudu stavite kocku putera u sredinu, pa dodajte mućena jaja, a potom pospite rendanim kačkavljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je gotovo dodajte začine po ukusu, pa promešajte sve varjačom, a po želji odozgo dodajte nariban parmezan i malo seckanog peršuna. Služite uz prepečeni tost hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem