Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIŠE NEĆETE PRAVITI KLASIČNU KAJGANU: Umesto u tiganju ispecite je u rerni - uz jedan sastojak biće savršeno kremasta

Autor Marija Brčić

Kajgana iz rerne sa kačkavaljem idealna je za malo drugačiji doručak.

 Kajgana iz rerne Izvor: Printscreen/TikTok/fooddolls

Retko koja osoba ne voli jaja. Mogu se jesti za svaki obrok, a postoji milion načina na koji možete da ih spremite i ukusna su u svakoj varijanti. Društvene mreže su prepune neobičnih i inovativnih recepeta, a jedan od njih je i ovaj za malo drugačiju kajganu koja se pravi u rerni.

Kada ih jednom napravite po ovom receptu sigurno ćete zaboraviti na klasičnu kajganu. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • malo mleka
  • kockica putera
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Jaja umutite viljuškom kao da pravite klasičnu kajganu. Dodajte mleko, pa još malo promešajte. U vatrostalnu posudu stavite kocku putera u sredinu, pa dodajte mućena jaja, a potom pospite rendanim kačkavljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je gotovo dodajte začine po ukusu, pa promešajte sve varjačom, a po želji odozgo dodajte nariban parmezan i malo seckanog peršuna. Služite uz prepečeni tost hleb. 

Pogledajte

00:50
Kajgana iz rerne
Izvor: TikTok/fooddolls
Izvor: TikTok/fooddolls

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti