Musaka je tradicionalno jelo i uglavnom se priprema od krompira i mlevenog mesa. Preliva se jajima i mlekom, a zbog ovih sastojaka dobija zlatnu koricu. Isprobajte ovo čuveno jelo sa belim mesom, a preko preliva dodajte i rendani sir koji će joj znatno poboljšati ukus i koricu učiniti hrskavijom. Obrok koji će okupiti porodicu oko stola, a poslužite sa šopskom salatom.
Pročitajte i kakve sve prelive za musaku možete da pripremite da bude još boljeg ukusa.
Sastojci:
- 700 g pilećeg filea
- 700 g krompira
- 1 mladi luk
- 3 jajeta
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
- 20 ml maslinovog ulja
Priprema:
Isecite krompir, meso i luk. Posolite, pobiberite i začinite po želji, pa prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte i sipajte u tepsiju. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte preko krompira i mesa. Pospite peršunom i rendanim sirom. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa na par mesta probušite nožem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način