Musaka je tradicionalno jelo i uglavnom se priprema od krompira i mlevenog mesa. Preliva se jajima i mlekom, a zbog ovih sastojaka dobija zlatnu koricu. Isprobajte ovo čuveno jelo sa belim mesom, a preko preliva dodajte i rendani sir koji će joj znatno poboljšati ukus i koricu učiniti hrskavijom. Obrok koji će okupiti porodicu oko stola, a poslužite sa šopskom salatom

Pročitajte i kakve sve prelive za musaku možete da pripremite da bude još boljeg ukusa. 

Sastojci: 

  • 700 g pilećeg filea 
  • 700 g krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 3 jajeta 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 20 ml maslinovog ulja 

Priprema:

Isecite krompir, meso i luk. Posolite, pobiberite i začinite po želji, pa prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte i sipajte u tepsiju.  Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje, pa sipajte preko krompira i mesa. Pospite peršunom i rendanim sirom. Pokrijte aluminijumskom folijom, pa na par mesta probušite nožem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa