Pečeno meso je kod nas neizostavan deo svake svečanije trpeze - svinjsko, jagnjeće, piletina u zavisnosti šta ko voli. Ipak, vrlo često u tom poduhvatu pečenja mesa desi se da preteramo sa količinom, naročito ako su u pitanju praznici ili kada očekujemo goste.
Ako narednih dana ne volite da mezite hladno pečenje, a preostalo vam je od Uskrsa, možete da ga iskoristite tako što ćete napraviti svima omiljene ćufte, a biće istog ukusa kao i one od svežeg mesa.
Sastojci:
- 400 g pečenog svinjskog mesa
- 3 veća krompira
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika peršuna
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
Meso sameljite ili usitnite na neki drugi način na što manje komadiće. Krompir dobro operite, pa ga skuvajte sa sve ljuskom. Kada je portpuno omekšao oljuštite ga, izgnječite viljuskom, pa ga pomešajte sa mesom. Dodajte brašno, cela jaja, sitno naseckan peršun i sve začinite po ukusu. Ako više volite da budu pikantnije možete dodati i tucanu ljutu papriku umesto mlevene. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa rukama oblikujte ćufte. Na tiganju zagrejte malo ulja, pa ih pržite oko 5 minuta sa svih strana, čisto da se spolja uhvati korica i budu vruće. Služite ih uz sezonsku salatu po želji ili uz pire krompir.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem