Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĆUFTE OD PREOSTALOG PEČENJA: Ako ne volite da mezite hladno meso za tili čas spremite mini loptice

Autor Marija Brčić

Nemojte bacati preostalo pečenje i meso napravite ćufte za tren oka.

 Kako da iskoristim ostatke mesa Izvor: Shutterstock

Pečeno meso je kod nas neizostavan deo svake svečanije trpeze - svinjsko, jagnjeće, piletina u zavisnosti šta ko voli. Ipak, vrlo često u tom poduhvatu pečenja mesa desi se da preteramo sa količinom, naročito ako su u pitanju praznici ili kada očekujemo goste.

Ako narednih dana ne volite da mezite hladno pečenje, a preostalo vam je od Uskrsa, možete da ga iskoristite tako što ćete napraviti svima omiljene ćufte, a biće istog ukusa kao i one od svežeg mesa. 

Sastojci:

  • 400 g pečenog svinjskog mesa
  • 3 veća krompira
  • 3 kašike brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašika peršuna
  • so, biber
  • malo ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso sameljite ili usitnite na neki drugi način na što manje komadiće. Krompir dobro operite, pa ga skuvajte sa sve ljuskom. Kada je portpuno omekšao oljuštite ga, izgnječite viljuskom, pa ga pomešajte sa mesom. Dodajte brašno, cela jaja, sitno naseckan peršun i sve začinite po ukusu. Ako više volite da budu pikantnije možete dodati i tucanu ljutu papriku umesto mlevene. Sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, pa rukama oblikujte ćufte. Na tiganju zagrejte malo ulja, pa ih pržite oko 5 minuta sa svih strana, čisto da se spolja uhvati korica i budu vruće. Služite ih uz sezonsku salatu po želji ili uz pire krompir.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti