Posle proslave Vaskrsa u većini domaćinstava ostane barem desetak ofarbanih jaja koje domaćice ne znaju kako da utroše. Tvrdo kuvana jaja mogu da stoje u frižideru 5-6 dana nakon čega postaju opasna po zdravlje.
Da ne bi došlo do eventualnih neželjenih posledica ili da ne biste preostala jaja bacili, jedno od dobrih rešenja je pravljenje zapečene paste sa jajima, po jednostavnom receptu.
Sastojci:
- pakovanje testenina
- 6 barenih jaja
- 200 g šunke
- vezica mladog luka
- 250 ml neutralne pavlake
- 150 g kačkavalja
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa kad provri dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Potom skinite šerpu sa ringle, stavite poklopac da makarone nabubre, a onda ih procedite. U vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom stavite red makarona, preko njih poređajte oljuštena obarena jaja isečena na kolutove, šunku iseckanu na kockice i mladi crni luk iseckan na kolutiće. Prekrijte ostatkom obarenih makarona, pa prelijte pavlakom, narenadjate kačkavalj i stavite u rernu na 180 stepeni da se zapeče oko dvadesetak minuta. Služite dok je još vruće uz omiljenu sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus