Posle Uskrsa obično ostanu skuvana jaja koja nismo pojeli, pa moramo da smišljamo šta ćemo da pripremamo. Ništa ne brinite, Praznik rada kuca na vrata brzo posle najradosnijeg praznika i tada su nam potrebne osvežavajuće salate koje se odlično slažu uz roštilj. Lepo vreme zahteva i laganiju hranu, pa možemo da zabravimo na rusku, ali tu je zato prolećna salata, koja pored jaja sadrži i Našku šunku.

Slobodni danu su stvoreni za uživanje, pogotovo ako je lepo vreme, zato Prvog maja okupite porodicu i prijatelje i napravite nezaboravan roštilj. Neka se sve ori od smeha, radosti i dobrog raspoloženja... Prisetite se dobrih starih vremena, zajedničkih uspomena i dogodovština... Muškarci neka se bave mariniranjem i pečenjem mesa, žene neka spremaju salate, a klinci neka uživaju i grickaju Našku šunku dok ne dođe vreme za glavno jelo.

Sastojci:

  • 3 kuvana jajeta
  • 200 g naške šunke
  • 1/2 paprike babure
  • 10 komada čeri paradajza
  • 1 krastavac
  • 150 g tvrdog sira
  • malo mirođije
  • 3 kašike majoneza

Priprema:

Iseckajte jaja. šunku, papriku, čeri, krastavac i majonez. Sir izrendajte. Sve sastojke pomešajte, pa preko sipajte majonez. Začinite po želji i servirajte u nekoj posudi. 

Izvor: Stvar ukusa