Ako su vam ostala jaja od Uskrsa, napravite osvežavajuću salatu sa njima i šunkom.

Posle Uskrsa obično ostanu skuvana jaja koja nismo pojeli, pa moramo da smišljamo šta ćemo da pripremamo. Ništa ne brinite, Praznik rada kuca na vrata brzo posle najradosnijeg praznika i tada su nam potrebne osvežavajuće salate koje se odlično slažu uz roštilj. Lepo vreme zahteva i laganiju hranu, pa možemo da zabravimo na rusku, ali tu je zato prolećna salata, koja pored jaja sadrži i Našku šunku.
Slobodni danu su stvoreni za uživanje, pogotovo ako je lepo vreme, zato Prvog maja okupite porodicu i prijatelje i napravite nezaboravan roštilj. Neka se sve ori od smeha, radosti i dobrog raspoloženja... Prisetite se dobrih starih vremena, zajedničkih uspomena i dogodovština... Muškarci neka se bave mariniranjem i pečenjem mesa, žene neka spremaju salate, a klinci neka uživaju i grickaju Našku šunku dok ne dođe vreme za glavno jelo.
Sastojci:
- 3 kuvana jajeta
- 200 g naške šunke
- 1/2 paprike babure
- 10 komada čeri paradajza
- 1 krastavac
- 150 g tvrdog sira
- malo mirođije
- 3 kašike majoneza
Priprema:
Iseckajte jaja. šunku, papriku, čeri, krastavac i majonez. Sir izrendajte. Sve sastojke pomešajte, pa preko sipajte majonez. Začinite po želji i servirajte u nekoj posudi.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.