Bliži nam se Uskrs, jedan od najlepših hrišćanskih praznika kome se posebno raduju oni najmlađi. Mnoge domaćice već uveliko razmišljaju o dekorisanju jaja, ali i o pripremi svečane praznične trepeze. Kako današnji ubrzani tempo života dovodi do toga da često nismo svakodnevno sa porodicom na okupu za stolom, ovo je vreme da bar na kratko usporimo i uživamo u zajedničkim momentima.

Ovo je praznik kada svečana trpeza treba da bude bogata, a upravo je ona nezamisliva bez predjela koje će da sve oduševi i izgledom, ali i ukusom. Osvežavajuća i lagana slana torta kojoj će Naška šunka dati poseban šmek, odličan je izbor. Toliko se lako pravi da mogu i početnici da je spremaju.

Sastojci:

  • 300 g Naške šunke
  • 250 g krem sira
  • 100 g majoneza
  • 100 g paprike
  • 3 čena belog luka
  • 100 g mariniranih pečuraka
  • malo peršuna

Priprema:

Posudu dimenzija 25x11 cm obložite providnom folijom. Posložite šunku tanko nasečenu po dnu i ivici, ali ostavite da malo viri. Pomešajte krem sir, majonez, seckanu papriku, pečurke, beli luk i peršun, pa pola smese sipajte preko šunke. Poređajte još jedan red šunke, preostalu smesu, a zatim zatvorite šunkom koja viri iz posude i stavite poslednji red šunke preko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa