Bliži nam se Uskrs, jedan od najlepših hrišćanskih praznika kome se posebno raduju oni najmlađi. Mnoge domaćice već uveliko razmišljaju o dekorisanju jaja, ali i o pripremi svečane praznične trepeze. Kako današnji ubrzani tempo života dovodi do toga da često nismo svakodnevno sa porodicom na okupu za stolom, ovo je vreme da bar na kratko usporimo i uživamo u zajedničkim momentima.
Ovo je praznik kada svečana trpeza treba da bude bogata, a upravo je ona nezamisliva bez predjela koje će da sve oduševi i izgledom, ali i ukusom. Osvežavajuća i lagana slana torta kojoj će Naška šunka dati poseban šmek, odličan je izbor. Toliko se lako pravi da mogu i početnici da je spremaju.
Sastojci:
- 300 g Naške šunke
- 250 g krem sira
- 100 g majoneza
- 100 g paprike
- 3 čena belog luka
- 100 g mariniranih pečuraka
- malo peršuna
Priprema:
Posudu dimenzija 25x11 cm obložite providnom folijom. Posložite šunku tanko nasečenu po dnu i ivici, ali ostavite da malo viri. Pomešajte krem sir, majonez, seckanu papriku, pečurke, beli luk i peršun, pa pola smese sipajte preko šunke. Poređajte još jedan red šunke, preostalu smesu, a zatim zatvorite šunkom koja viri iz posude i stavite poslednji red šunke preko. Zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno