Biti gurman znači uživati u dobroj hrani, ali i voditi računa o zdravlju. Kada vam trebaju predjela za rođendane ili slave, kao i za praznike tada nastupa Naška šunka. Dolaskom lepog vremena i nama se menja raspoloženje, imamo više elena i ništa nam ne pada teško.
Hrana će uvek okupiti ljude, jer to je vreme za uživanje i smeh, kao i dobro vino ili pivo. Sitni zalogaju nas uvek očaraju, pogotovo kada se domaćice trude da ga učine zanimljivim. Upotpunite svečanu trpezu predjelom sa Naškom šunkom i krem sirom, ali poslužite i kada vam banu iznenadni gosti.
Sastojci:
- Naška šunka
- kiseli krastavci
- krem sir ili kisela pavlaka
Priprema:
Na providnu foliju poređajte tanko sečenu šunku u 3 reda po širini i 4 po dužini. Malo preklopite. Premažite kiselom pavlakom ili krem sirom, pa poređajte seckane kisele krastavčiće. Urolajte i stavite u frižider da se stegne. Isecite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus