Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTUSKRŠNJI KIŠ PO RECEPTU SRPSKOG GLUMCA: Iskoristite kuvana jaja, napravite brzu verziju francuskog specijaliteta

Autor Sanja Belinić

Popularni glumac Miloš Đuričić otkrio je kako da napravite ukusan kiš od preostalih jaja.

 Postuskršnji kiš Izvor: Printscreen/YT/Praktična žena

U popularnoj emisiji "Praktična žena" gost je bio glumac Miloš Đuričić koji je otkrio tajnu kako da se rešite presotalih jaja sa uskršnje trpeze. On i voditeljka, Nataša Pavlović, su pripremili ukusan kiš sa kuvanim jajima i prelivom od pavlake i majoneza. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a jaja se neće pokvariti i nećete ih baciti. Savršeno rešenje za obrok za celu porodicu. 

Sastojci:

Za testo: 

  • 200 g brašna 
  • malo soli
  • 100 g putera 
  • 70 ml hladne vode

Za nadev: 

  • 1 veza mladog luka 
  • 150-200 g šunke 
  • 5 kuvanih jaja

Za preliv: 

  • 5 jaja
  • 200 g kisele pavlake 
  • 100 ml mleka 
  • šaka parmezana 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Propržite seckani mladi luk. U posudi sjedinite brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Umesite testo, pa razvucite krug i stavite u tepsiju za tart. Lepo prstima razvucite. Proprženi luk sjedinite sa seckanom šunkom. Sipajte preko testa, pa poređajte kuvana jaja koja ste isekli na kolutove. Umutite jaja sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa prelijte kiš. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti