Ćufte punjene kuvanim jajima su škotski specijalitet koji je odličan izbor ako su vam ostala jaja od Uskrsa. Klasične srpske ćufte se prave u paradajz sosu, a ovaj recept je malo drugačiji, ali i zanimljiviji. Ne samo da se meso puni jajima, nego se i pohuje. Super je i za ručak i za večeru, a možete da poslužite sa testeninom ili pirinčem.  

Sastojci: 

  • 6 jaja (2 obična i 4 kuvana)
  • 450 g mlevenog mesa 
  • 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1,5 šolja prezli

Priprema:

U mleveno meso dodajte začine po želji, bolje je da ih stavite više, pa dobro sjedinite. Podelite meso na četiri jednaka dela. U jedan tanjir sipajte 2 umućena jajata, u drugi brašno, a u treći prezle koje ste začinili belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu i origanom. Naravno, posolite i pobiberite. Prvi deo mesa malo razvucite i u sredinu stavite kuvano jaje, pa obložite mesom. Tako uradite sa svim delovima mesa. Uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite u zagrejanom ulju dok ne postanu smeđe i hrskave. Osušite na ubrusu. 

Izvor: Stvar ukusa