Ćufte punjene kuvanim jajima su škotski specijalitet koji je odličan izbor ako su vam ostala jaja od Uskrsa. Klasične srpske ćufte se prave u paradajz sosu, a ovaj recept je malo drugačiji, ali i zanimljiviji. Ne samo da se meso puni jajima, nego se i pohuje. Super je i za ručak i za večeru, a možete da poslužite sa testeninom ili pirinčem.
Sastojci:
- 6 jaja (2 obična i 4 kuvana)
- 450 g mlevenog mesa
- 1/2 šolje višenamenskog brašna
- 1,5 šolja prezli
Priprema:
U mleveno meso dodajte začine po želji, bolje je da ih stavite više, pa dobro sjedinite. Podelite meso na četiri jednaka dela. U jedan tanjir sipajte 2 umućena jajata, u drugi brašno, a u treći prezle koje ste začinili belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu i origanom. Naravno, posolite i pobiberite. Prvi deo mesa malo razvucite i u sredinu stavite kuvano jaje, pa obložite mesom. Tako uradite sa svim delovima mesa. Uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite u zagrejanom ulju dok ne postanu smeđe i hrskave. Osušite na ubrusu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus