Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

  • 10 parčica hleba
  • 3 jajeta
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli

Priprema:

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Izvor: Telegraf.rs