Već možemo da kupimo prve jagode, doduše po malo skupljim cenama, ali uskoro nas očekuje prava sezona ovog sočnog voća kada ćemo do mile volje moći da uživamo u slađenju istim.

Ipak, iako rado jedemo jagode, poslednjih dana Internetom kruži trik koji baca drugačije svetlo na ovo voće. Verujemo da poput većina jagode ispirate običnom vodom, ali navodno postoji daleko bolji i sigurniji način za pranje.

Naime, jedna korisnica TikToka okačila je video u kome se tvrdi da je jagode neophodno oprati u slanom rastvoru vode i sirćeta, te da se samo tako mogu očistiti od prljavštine na njima i potencijalno sitnih, gotovo nevidljivih insekata, odnosno vinskih mušica.

Ona je u veću posudu stavila voće, pa ga je dobro poprskala sa sirćetom sa svih strana, te dodala malo soli, a potom je sipala vode da jagode budu potopljene i ostavila ih da stoje oko 5 minuta. Nema potrebe da brinete rastvor neće promeniti ukus jagodana, a posle ih samo isperete pod mlazom vode.

Ona je u vodi u kojoj su bile potopljene zatekla brojne trunčice i prljavštinu, a istakla je da očigledno nije znala sve do sada kako se pravilno peru jagode.

Kako se pravilno peru jagode TikTok/nikisky225

Izvor: Stvar ukusa