Bez obzira da li ste intolerantni na laktozu ili jednostavno ne volite kravlje mleko, ne morate se odreći ove namirnice. Mleko od badema ili lešnika odlična je zamena, a uz to priprema je vrlo jednostavna i brza.

Obično je za ovakvo mleko orašaste plodove trebalo potopiti da odstoje preko noći, međutim jedna korisnica društvene mreže TikTok pokazala je trik kako mleko napraviti za tili čas.

Ovako pripremljeno mleko, jednako je dobrog ukusa, a zahteva mnogo manje truda i vremena za pripremu.

Sastojci: 

  • 2 kašike putera od badema
  • 2 šolje vode

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i miksujte oko 45 sekundi dok se potpuno ne sjedine. Prespite u posudu i čuvajte u frižideru do upotrebe. Ovako pripremljeno mleko u frižideru može stajati i do 4 dana. Ovo mleko možete dodavati u ovsenu kašu, preliti njime žitarice, ili ga upotrebiti u bilo kom receptu u kom se inače koristi mleko. Ovaj recept pored toga što je jednostavan i brz, odlična je opcija ako želite da smanjite kuhinjski otpad, jer nema ambalaže od mleka i ostataa orašastih plodova, odnosno opni. Takođe, lako je prilagoditi količinu, možete ga pripremiti manje kako vam se ne bi pokvarilo, odnosno bilo kad, pa nema straha da ćete ostati bez mleka.

Bademovo mleko od dva sastojka tiktok/lilsipper_official

 Izvor: Stvar ukusa