Kondenzovano mleko se u poslednje vreme često koristi za pripremu kolača i torti, a posebno je prikladan za one poslastice koje se ne peku. Konzervirano kondenzovano mleko je gušće nego obično, a i malo skuplje, zato vam predlažemo da napravite kod kuće. Ne oduzima puno vremena, jedino što mora da se hladi sat vremena.
Uvek je dobro da imate u frižideru kondenzovano mleko jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 250 g šećera
- 20 g putera
Priprema:
U šerpu sipajte šećer i puter, pa kuvajte dok ne proključa, a onda ostavite još tačno 10 minuta na srednjoj temepraturi. Mešajte i onda sipajte u staklenu posudu. Ostavite da se ohladi sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem