Kondenzovano mleko se u poslednje vreme često koristi za pripremu kolača i torti, a posebno je prikladan za one poslastice koje se ne peku. Konzervirano kondenzovano mleko je gušće nego obično, a i malo skuplje, zato vam predlažemo da napravite kod kuće. Ne oduzima puno vremena, jedino što mora da se hladi sat vremena.
Uvek je dobro da imate u frižideru kondenzovano mleko jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 250 g šećera
- 20 g putera
Priprema:
U šerpu sipajte šećer i puter, pa kuvajte dok ne proključa, a onda ostavite još tačno 10 minuta na srednjoj temepraturi. Mešajte i onda sipajte u staklenu posudu. Ostavite da se ohladi sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus