Proleće je stiglo, a to znači da možemo da uživamo u pravim ukusima voća. Uvek je bolje ako u bašti možemo da uberemo jagode, paradajz, jabuke... Ali i kupovne mogu da prođu. Ako vam je dosadno da ih jedete same ili u voćnoj salati, osvežavajući domaći sok od jagoda je uvek dobro rešenje.
Napravite i džem od jagoda koji možete da mažete na palačinke umesto eurokrema.
Sastojci:
- 10-ak jagoda
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 šolja vode
Priprema:
Jagode stavite u blender, pa dodajte šećer, so i sipajte vodu. Izblendirajte i procedite. Sok je gotov i možete ga sipati u čašu. Ako želite da poslužite malo urbanije, sipajte sok u teglu i ukrasite crveno belom slamčicom. Sastojke možete da duplirate, pa da dobijete veću količinu soka.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus