Proleće je stiglo, a to znači da možemo da uživamo u pravim ukusima voća. Uvek je bolje ako u bašti možemo da uberemo jagode, paradajz, jabuke... Ali i kupovne mogu da prođu. Ako vam je dosadno da ih jedete same ili u voćnoj salati, osvežavajući domaći sok od jagoda je uvek dobro rešenje.
Napravite i džem od jagoda koji možete da mažete na palačinke umesto eurokrema.
Sastojci:
- 10-ak jagoda
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 šolja vode
Priprema:
Jagode stavite u blender, pa dodajte šećer, so i sipajte vodu. Izblendirajte i procedite. Sok je gotov i možete ga sipati u čašu. Ako želite da poslužite malo urbanije, sipajte sok u teglu i ukrasite crveno belom slamčicom. Sastojke možete da duplirate, pa da dobijete veću količinu soka.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem