Proleće je stiglo, a to znači da možemo da uživamo u pravim ukusima voća. Uvek je bolje ako u bašti možemo da uberemo jagode, paradajz, jabuke... Ali i kupovne mogu da prođu. Ako vam je dosadno da ih jedete same ili u voćnoj salati, osvežavajući domaći sok od jagoda je uvek dobro rešenje.

Napravite i džem od jagoda koji možete da mažete na palačinke umesto eurokrema.  

Sastojci: 

  • 10-ak jagoda
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli 
  • 1 šolja vode

Priprema:

Jagode stavite u blender, pa dodajte šećer, so i sipajte vodu. Izblendirajte i procedite. Sok je gotov i možete ga sipati u čašu. Ako želite da poslužite malo urbanije, sipajte sok u teglu i ukrasite crveno belom slamčicom. Sastojke možete da duplirate, pa da dobijete veću količinu soka. 

TikTok/ salt_to_taste Sveži sok od jagode

Izvor: Stvar ukusa