Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI PRAVE ISTU GREŠKU S BELIM LUKOM: Zbog toga jelo ima gorčinu, a ovo je jedini ispravan način za pripremu

Autor Marija Brčić

Evo kako da pravilno koristite beli luk u pripremi jela.

 Kako se koristi beli luk Izvor: Shutterstock

Pored toga što je i te kako zdrav, beli luk se dodaje skoro svakom jelu, kako bi ono imalo lepši ukus. Ipak, kada je u pitanju dodavanje belog luka tokom spremanja jela, važno je vreme!

Ukoliko pržite ili dinstate beli luk sa ostatkom povrća na samom početku, rizikujete da on zagori, i na taj način upropasti ukus jelu. Pored toga, beli luk koji je zagoreo odmah na početku spremanja ručka, postaće gorak, i težak za varenje.

Možda će vas zanimati

Takođe, ako spremate ručak u šerpi sa debelim dnom, imajte na umu da takva posuda čuva temperaturu jako dugo, pa je potrebno skloniti šerpu s ringle čim primetite da je beli luk dobio bledo zlatnu boju.

Kod jako malog broja jela, kao što je na primer spanać, beli luk se stavlja na početku kuvanja. Naravno, i tada treba biti obazriv, i podesiti adekvatnu temperaturu, kako beli luk ne bi zagoreo.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti